// // Google Haritalar, engellilere yönelik yeni özellik sunuyor - Google Maps Yorum Satın Al - Harita İçin 5 Yıldız

Google Haritalar, engellilere yönelik yeni özellik sunuyor

Google Haritalar, engellilere yönelik yeni özellik sunuyor

Google Haritalar, engellilere yönelik yeni özellik sunuyor

Google, mobil harita uygulaması Google Haritalar'a engellilere yönelik yeni bir özellik eklediğini duyurdu. Bu özellik sayesinde, tekerlekli sandalye ile erişilebilen yerler, yol haritası üzerinde canlı olarak gösterilecek.

Yeni özellik, Google Haritalar'ın mevcut erişilebilirlik özelliklerini genişletiyor. Bu özellikler arasında, rampaların, kaldırımların ve diğer engellerin durumunu gösteren bilgiler yer alıyor.

Yeni özellik, Google Haritalar uygulamasının mobil ve web sürümlerinde kullanıma sunulacak. Kullanıcılar, bu özelliği etkinleştirmek için uygulamanın ayarlar bölümünden "Erişilebilirlik" seçeneğini seçebilirler.

Google, yeni özelliğin, engelli kişilerin daha bağımsız ve güvenli bir şekilde seyahat etmelerine yardımcı olacağını umuyor.

Özellik nasıl çalışıyor?

Yeni özellik, Google Haritalar'ın Street View ve 360 derece görüntüler özelliğini kullanıyor. Bu özellik sayesinde, Google Haritalar, tekerlekli sandalye ile erişilebilen yerleri, yol haritası üzerinde canlı olarak gösterebiliyor.

Kullanıcı, uygulamayı açtıktan sonra, gitmek istediği yere gidebilir. Google Haritalar, bu noktada, tekerlekli sandalye ile erişilebilen yolları ve rotaları gösterecektir.

Kullanıcı, ayrıca, uygulamanın ayarlar bölümünden "Erişilebilirlik" seçeneğini seçerek, tekerlekli sandalye ile erişilebilen yerlerin daha ayrıntılı bilgilerini görüntüleyebilir. Bu bilgiler arasında, rampaların, kaldırımların ve diğer engellerin durumu yer alıyor.

Yeni özellik hangi ülkelerde kullanıma sunulacak?

Yeni özellik, ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Kanada, Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, Avustralya ve Japonya'da kullanıma sunulacak. Google, önümüzdeki aylarda, bu özelliğin daha fazla ülkede kullanıma sunulacağını duyurdu.

09.23.2021 tarihinde yayınlandı.